Červená řepa s jablečno-křenovou smetanou

Recepty, Saláty

Suroviny

3 střední bulvy červené řepy
1 jablko
200 g zakysané smetany
strouhaný čerstvý křen (nebo sterilovaný) podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupanou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200°C asi 1 hodinu.

  2. Mezitím oloupeme jablko, nakrájíme ho na plátky a rozdusíme. Upečenou řepu necháme prochladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostičky.

  3. Dáme do mísy, přidáme podušené jablko, smetanu a křen a promícháme. Podle chuti osolíme a mírně opepříme a necháme v ledničce aspoň hodinu rozležet. Podáváme samotné, s pečivem, nebo i jako přílohu třeba ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!