Červená řepa s jablečno-křenovou smetanou
Recepty, SalátySuroviny
- 3 střední bulvy červené řepy
- 1 jablko
- 200 g zakysané smetany
- strouhaný čerstvý křen (nebo sterilovaný) podle chuti
- sůl
- pepř
Postup Červená řepa s jablečno-křenovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Neoloupanou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200°C asi 1 hodinu.
Mezitím oloupeme jablko, nakrájíme ho na plátky a rozdusíme. Upečenou řepu necháme prochladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostičky.
Dáme do mísy, přidáme podušené jablko, smetanu a křen a promícháme. Podle chuti osolíme a mírně opepříme a necháme v ledničce aspoň hodinu rozležet. Podáváme samotné, s pečivem, nebo i jako přílohu třeba ke grilovanému masu.