Červená čočka s dýní a řapíkatým celerem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 větší cibule
- 2 řapíky celeru
- 1/2 malé dýně hokkaidó
- olej
- 1 hrnek červené čočky
- 100 ml smetany
- sůl
- čerstvý mletý pepř
Postup Červená čočka s dýní a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na plátky a dýni nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme celer a dýni a vše orestujeme.
Do orestovaného základu přidáme propláchnutou čočku a zalijeme vodou tak, aby čočka byla akorát ponořená. Osolíme, opepříme a za občasného zamíchání asi 10 minut dusíme. Přilijeme smetanu, případně podle potřeby vodu a dovaříme doměkka. Podáváme jako samostatné hlavní jídlo.