Čertovský guláš doktora Solferna
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězí kližky
- 1 pikantní klobása
- 3 cibule
- 2 dcl červeného vína
- 3 rajčata
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- mletá paprika
- sádlo
- Worcesterová omáčka
- sůl
- pepř
- bujón nebo vývar
- 1-2 feferonky
Postup Čertovský guláš doktora Solferna
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk.
Zapráším mletou paprikou.
Přidám worčestr a rajčata (pokud použiji rajčata z konzervy, je nutné guláš osladit jednou či dvěma lžičkami cukru).
Následují nakrájené papriky a feferonky (jedna feferonka ochutí guláš velmi decentně a neohrozí nikoho, dvě dodají jídlu lehce ostrou chuť, tři papričky doporučuji pouze dřevorubcům a horníkům a více papriček pak všem hubám plechovým).
Poté vložím na kolečka nakrájenou klobásu (zde doporučuji klobásu dobře prouzenou, neboť guláši dodá kouřovou vůni pekla).
Podliji červeným vínem a dusím, dokud maso nezměkne (asi 90 minut).
Guláš samozřejmě hlídám a podlévám vývarem. Podávám s knedlíkem, těstovinami či chlebem.