Celer zapečený s uzeným masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g celeru
- 50- 100 g uzeného masa
- 3 vejce
- 100 g másla
- sůl
- pepř
- trocha strouhanky
- navíc:
- strouhaný sýr
- semínka na ozdobu
- pažitka na posypání celeru i brambor při podávání
Postup Celer zapečený s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Oloupaný celer vaříme v osolené a okyselené vodě asi 4-5 minut. Prochladlý nakrájíme na silnější kolečka (asi 8-10 mm). Vařené maso jemně usekáme, smícháme se syrovými vejci a trochou strouhanky.
Touto směsí potřeme plátky vařeného celeru, srovnáme je do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, navrch také pokropíme máslem a zapečeme dozlatova v troubě. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Můžeme posypat semínky nebo je to také dobré, když posypeme při zapékání strouhaným sýrem. Při podávání vše posypeme pažitkou.