Candát smažený v sezamu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filé z candáta
1 vejce + trochu mléka
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce sezamového semínka
3 lžíce strouhanky
1 lžička mleté papriky
mletý kmín
sůl
pepř
citronová šťáva
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené filé zakápneme citronem, osolíme a posypeme kmínem. V jedné misce rozšleháme vejce s troškou mléka.

  2. V druhé misce smícháme mouku, strouhanku, sezamové semínko, pepř a papriku (dala jsem i petrželku, ale nemusí být).

  3. Filé namočíme ve vejci a obalíme ve směsi strouhanky. Smažíme z obou stran do zlatova. Po osušení na ubrousku, ihned podáváme s vařenými brambory nebo kaší a zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!