Bylinkový pstruh s mrkvovým krémem - dělená strava (zvířátka)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 pstruzi
- oregano
- libeček
- rozmarýn
- tymián - nejlepší čerstvé
- 2 lžíce másla
- sůl
- drcený kmín
- pepř
- citronová šťáva
- 1/4 kg mrkve
- lžíce oleje (ne olivový)
- 1 cibule
- 1/2 kostky hovězí bujon (do 1/4 l vody z mrkve)
- 1 dcl smetany
- sůl
Postup Bylinkový pstruh s mrkvovým krémem - dělená strava (zvířátka)
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy opláchneme, pokapeme citronovou šťávou. Ze všech stran i do bříška osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Bříško naplníme bylinkami.
Pekáček vymažeme máslem, vložíme rybky, zbytek másla dáme na ně. Malilinko podlijeme a dáme do trouby péct. Průběžně kontrolujeme - poléváme výpekem, případně ještě podléváme. Pečeme 45 minut až hodinku (podle trouby).
Mrkvový krém: Celou mrkev očistíme a dáme vařit do vody do měkka. Cibulku si nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje do zlatova. Necháme stát. Když je mrkev měkká, slijeme ji - 1/4 l si necháme a rozpustíme v něm bujon. Mrkev s bujonem rozmačkáme, přisypeme cibulku, přilijeme smetanu a elektrickým mixérem rozmixujeme najemno. Dosolíme podle chuti.