Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (naporcované) nebo 4 stehna...
250 g uzeného plecka, krkovičky nebo boku...
sůl
250 ml smetany ke šlehání
1-2 lžičky solamylu
tymián dle chuti, nejlépe čerstvý
rozmarýn dle chuti, nejlépe čerstvý
1 cibule - větší
2 stroužky česneku
máslo - ořech

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova.

  2. Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.

  3. Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!