Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (naporcované) nebo 4 stehna...
- 250 g uzeného plecka, krkovičky nebo boku...
- sůl
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1-2 lžičky solamylu
- tymián dle chuti, nejlépe čerstvý
- rozmarýn dle chuti, nejlépe čerstvý
- 1 cibule - větší
- 2 stroužky česneku
- máslo - ořech
Postup Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova.
Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.
Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.