Bylinkové file zahrabané v bramborách
Recepty, RybySuroviny
- 10 velkých brambor
- 0,5 kg pangase (zhruba 3 filety)
- 4 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- citrón
- 1/2 PL tymiánu
- 1/2 PL bazalky
- 1/2 PL provensálských bylinek
- 1/2 PL sladké mleté papriky
- 1/2 PL kari
- trochu koření na gyros
- sůl
- máslo na vymazání pekáče
- 2 PL olivového oleje
- smetana
- Niva
Postup Bylinkové file zahrabané v bramborách
Postup přípravy receptu
-
Pangase nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posolíme a zakápneme šťávou z půlky citronu. Poté přidáme tymián, provensálské bylinky, bazalku, sladkou papriku, kari koření, prolisovaný česnek a olivový olej. Vše velmi dobře promícháme.
Poté dáme uvařit brambory ve slupce a rybku necháme po dobu vaření brambor pěkně nakládat. Po uvaření brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáme půlku brambor na dno pekáčku, nasolíme a posypeme jemně kořením na gyros.
Na to rovnoměrně poklademe naloženou rybku a zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Navrstvíme zbytek brambor, opět posolíme a poprášíme kořením na gyros a zasypeme druhou nakrájenou cibulí.
Dáme péct při 180°C na cca 60 minut. Asi tak 15 minut před dopečením zasypeme nivou a zalijeme smetanou a dáme dopéct.