Bůček s kedlubnou a mrkví v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6OO g bůčku
1 cibule
1 stroužek česneku
1 velká kedlubna
4 větší mrkve
1 lžíce krystalového cukru
1 malá lžička skořicového cukru nebo špetka skořice
masoxový vývar dle potřeby a chuti
2 lžíce hladké mouky
petrželka (nemusí být)
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, dáme na dno PH a zasypeme moukou, na ní přijde mrkev s kedlubnou, nakrájené na proužky, cukr i skořicový cukr a navrch položíme bůček v celku (nařežeme si ho na plátky až bude jídlo hotové) předem si ho prosolíme a v PH okmínujeme.

  2. Všechno zalijeme masoxovým vývarem tak, aby bůček téměř koukal, můžeme posypat petrželkou a dosolit.

  3. Dáme pomalit na 3 hodiny s nastavením na HIGH. Na sporáku děláme tak hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!