Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g másla
80 g moučkového cukru
2 žloutky
30 g droždí
500 g polohrubé mouky
2,5 dl mléka
1 vejce na potření
Ořechová nádivka:
150 g ořechů
80 g moučkové cukru
2 dl mléka
1 vanilkový cukr
1 lžička rumu
2 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve necháme vykynout kvásek, který připravíme z droždí, vlažného mléka, cukru a mouky. Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přídáme vejce, kvásek, mouku a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 40 minut.

  2. Vykynuté těsté rozdělíme na dvě části. Těsto rozválíme tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na širší část dáme náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!