Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 30 g droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 2,5 dl mléka
- 1 vejce na potření
- Ořechová nádivka:
- 150 g ořechů
- 80 g moučkové cukru
- 2 dl mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička rumu
- 2 lžíce strouhanky
Postup Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve necháme vykynout kvásek, který připravíme z droždí, vlažného mléka, cukru a mouky. Máslo a cukr utřeme do pěny, poté přídáme vejce, kvásek, mouku a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 40 minut.
Vykynuté těsté rozdělíme na dvě části. Těsto rozválíme tak, aby vznikl kulatý plát a rádýlkem rozdělíme na osm trojúhelníků. Na širší část dáme náplň a poté svineme a vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky potřeme vejcem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů do zlatova.