Bramborovo-žampiónová směs pečená na pánvi
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 2 velké cibule
- 5 čerstvých žampiónů
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička červené sladké papriky
- 0,5 lžičky kurkumy
- kmín
- sůl
- pepř
- pažitka
- libeček
Postup Bramborovo-žampiónová směs pečená na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Žampióny očistíme a nakrájíme na tenčí plátky, cibuli nakrájíme na proužky a česnek nastrouháme na jemném struhadle.
Na pánev s olejem dáme cibuli a žampióny.
Dusíme pod poklicí 10 minut. Poté přisypeme červenou sladkou papriku, kurkumu, česnek, kmín a bylinky.
Osolíme, opepříme, přisypeme uvařené brambory a promícháme.
Necháme ještě na pánvi opékat dalších 10 minut. Občas promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.