Bramborovo-žampiónová směs pečená na pánvi

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
2 velké cibule
5 čerstvých žampiónů
1 stroužek česneku
1 lžička červené sladké papriky
0,5 lžičky kurkumy
kmín
sůl
pepř
pažitka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  2. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenčí plátky, cibuli nakrájíme na proužky a česnek nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Na pánev s olejem dáme cibuli a žampióny.

  4. Dusíme pod poklicí 10 minut. Poté přisypeme červenou sladkou papriku, kurkumu, česnek, kmín a bylinky.

  5. Osolíme, opepříme, přisypeme uvařené brambory a promícháme.

  6. Necháme ještě na pánvi opékat dalších 10 minut. Občas promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!