Bramborovo-cuketová polévka s koprem
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g mladé cukety
- 1 cibule
- 60 g másla
- 0,5 lžíce oleje
- 60 g hladké mouky
- 2-3 brambory (dle velikosti)
- sůl
- cca 1 l zeleninového vývaru nebo mléka
- 2-3 lžíce nasekaného kopru
- 250 g zakysané smetany
Postup Bramborovo-cuketová polévka s koprem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji a rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, tu pak zaprášíme moukou a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme vývarem (mlékem), dobře promícháme, osolíme a přidáme na kousky pokrájené brambory. Když jsou brambory téměř měkké, přisypeme na nudličky nebo plátky pokrájenou cuketu s posekaným koprem a dovaříme doměkka.
Polévku odstavíme, přidáme vidličkou promíchanou zakysanou smetanu (nesmí být studená) a vše společně dobře promícháme.
Podáváme dozdobené snítkou kopru nebo plátkem vařeného vejce.