Bramborová kapusťačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
3-5 brambor (dle velikosti a požadavku na hustotu polévky)
cibule
máslo
2 lžíce hladké mouky
1 petržel
1 mrkev
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
vývar nebo voda
příp kysaná smetana
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.

  2. Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.

  3. Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, vaříme do poloměkka.

  4. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou petržel a mrkev, prolisovaný česnek, kmín, sůl a pepř a vaříme, dokud zelenina není měkká.

  5. Ochutnáme, dochutíme, můžeme zjemnit smetanou, na závěr posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!