Bramborová kapusťačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 hlávky kapusty
- 3-5 brambor (dle velikosti a požadavku na hustotu polévky)
- cibule
- máslo
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- vývar nebo voda
- příp kysaná smetana
- petrželka
Postup Bramborová kapusťačka
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.
Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.
Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, vaříme do poloměkka.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou petržel a mrkev, prolisovaný česnek, kmín, sůl a pepř a vaříme, dokud zelenina není měkká.
Ochutnáme, dochutíme, můžeme zjemnit smetanou, na závěr posypeme petrželkou.