Bezlepkový pařížský dort s malinami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

90 g cukru moučky
45 g rozpuštěného másla
3 vejce
75 g polohrubé mouky (míchám Unimix a rýžovou krupičku)
75 g nastrouhané čokolády
pikantní marmeláda (malinová)
maliny (mražené)
krémová náplň čokoládová Dr. Oetker (vyšlehat dle návodu) nebo
pařížská šlehačka vyšlehaná s trochou ztužovače (doporučuju želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, případně nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme do dortové formy do trouby (cca 200°C elektrická trouba) a upečeme. Jestli je hotové zkoušíme špejlí.

  2. S horkým upečeným korpusem manipulujeme opatrně, BL těsto rádo padá, raději ho necháme v pootevřené troubě dojít a vychladnout.

  3. Po vychladnutí odděláme kraje dortovky, korpus rozkrojíme na dva pláty, každý potřeme marmeládou, spodní poklademe malinami (osvědčily se mi mražené, udrží vysokou vrstvu krému než stačí ztuhnout) a pomažeme vyšlehaným krémem. Přiklopíme druhým plátem, připevníme zpátky kraje formy a celý dort zapatláme krémem až po vrch formy.

  4. Vychladíme nejlépe přes noc.

  5. Chutná báječně, ale chuť finálního dortu dost ovlivní použitá mouka, s Jizerkou má zvláštní pachuť.

  6. Nelekejte se dlouhého postupu, je to jednoduché a výsledek rozhodně stojí za to!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!