Bezkonkurenční králík
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 naporcovaný králík
- 1 - 2 zelené papriky
- Marináda:
- 2 dcl vody
- 2 dcl oleje
- lžička pepře
- lžička mleté papriky
- 5 stroužků česneku
- 2 velké cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce kečupu
- špetka chilli
- lžička tymiánu
- sůl dle chuti
Postup Bezkonkurenční králík
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na marinádu smíchame, a králíka do ní naložíme přes noc.
Druhý den králíka pečeme i s marinádou, pokud jí máme hodně, tak ji tam nedáváme všechnu. Popřípadě marinádou pak podléváme.
Králíka posypeme nakrájenou paprikou na proužky. Pečeme tak 2 hodiny, aby byl králík krásně měkoučký. Podáváme s brambory, může být i rýže.