Banánová žemlovka
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 5 rohlíků nebo bílého toustového chleba
- 2 smetany 30%,
- 5 vajec
- 80 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 100 g rozinek
- rum (na namočení rozinek)
- 5 banánů
- máslo na vymazání pekáčku
Postup Banánová žemlovka
Postup přípravy receptu
-
Pekáček si vymažeme máslem a naskládáme na něj nakrájené rohlíky, které pokapeme rumem z rozinek. Na ně poklademe banány promíchané s rozinkami. Rozšleháme 4 žloutky a jedno celé vejce s polovinou cukru, špetkou soli a jednoho vanilkového cukru. Po vyšlehání do pěny přidáme obě smetany a ještě chvíli šleháme. Tuto směs následně vylejeme na rohlíky a banány a dáme zapéct do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky do hustého sněhu a přidáme do nich zbylý cukr. Po 20 minutách natřeme na předpečenou žemlovku a pečeme ještě 10 minut do zrůžovění sněhu.