Bageta plněná hovězím masem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 ciabatty
Dresink:
200 ml nejlépe domácí majolky
1 hlava česneku
sůl
pepř
lžička dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
Na maso:
200 g plátek nízkého roštěnce
sůl
pepř
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky worcestru
Nápln:
2 červené papriky
hrnek pokrájených žampionů
2 červené cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do druhého dne.

  2. Druhý den si maso vyndáme a necháme v pokojové teplotě. Na pekáček dáme pečící papír a položíme na něj napůl rozkrojené papriky. Hlavu česneku zabalíme celý do alobalu. Pokapeme papriky olejem a zapečeme na 220 °C dozlatova. Pak osolíme a opepříme.

  3. Plátek masa si opečeme na pánvi zprudka z obou stran asi 3 minutky a pak zabalíme do alobalu. Dopečeme v troubě na 180 °C asi 10 minut.

  4. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme oříšek másla a přidáme trochu oleje. Vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Na dresing si připravíme misku, kam dáme majolku, sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a zamícháme. Upečený česnek vymačkáme do ochucené majolky.

  6. Z papriky sloupneme slupku.

  7. Když máme vše připraveno, rozřízneme bagetku a na grilovací pánvi ji opečeme a zatěžkáme kastrůlkem.

  8. Bagetku pomažeme dresingem, poklademe směs žampionů a cibule, maso nakrájené na tenké plátky, osolíme a opepříme. Přidáme pečenou papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky. Vrchní stranu též pomažeme dresingem a přiklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!