Bageta plněná hovězím masem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 ciabatty
- Dresink:
- 200 ml nejlépe domácí majolky
- 1 hlava česneku
- sůl
- pepř
- lžička dijonské hořčice
- pár kapek citronové šťávy
- Na maso:
- 200 g plátek nízkého roštěnce
- sůl
- pepř
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžičky worcestru
- Nápln:
- 2 červené papriky
- hrnek pokrájených žampionů
- 2 červené cibule
Postup Bageta plněná hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso si nejdříve předem naložíme. Plátek masa osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a potřeme hořčicí. Pokapeme malinko olejem a zabalíme do alobalu. Necháme odležet do druhého dne.
Druhý den si maso vyndáme a necháme v pokojové teplotě. Na pekáček dáme pečící papír a položíme na něj napůl rozkrojené papriky. Hlavu česneku zabalíme celý do alobalu. Pokapeme papriky olejem a zapečeme na 220 °C dozlatova. Pak osolíme a opepříme.
Plátek masa si opečeme na pánvi zprudka z obou stran asi 3 minutky a pak zabalíme do alobalu. Dopečeme v troubě na 180 °C asi 10 minut.
Mezitím si v kastrůlku rozpustíme oříšek másla a přidáme trochu oleje. Vložíme nakrájenou cibuli a zesklovatíme. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Na dresing si připravíme misku, kam dáme majolku, sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a zamícháme. Upečený česnek vymačkáme do ochucené majolky.
Z papriky sloupneme slupku.
Když máme vše připraveno, rozřízneme bagetku a na grilovací pánvi ji opečeme a zatěžkáme kastrůlkem.
Bagetku pomažeme dresingem, poklademe směs žampionů a cibule, maso nakrájené na tenké plátky, osolíme a opepříme. Přidáme pečenou papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky. Vrchní stranu též pomažeme dresingem a přiklopíme.