Bábovka s nugátovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
160 g Hery
160 g krupicového cukru
60 g Nugátového krému s oříšky
250g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh.

  3. Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém.

  4. Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh.

  5. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme.

  6. Formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!