Bábovka s nugátovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 160 g Hery
- 160 g krupicového cukru
- 60 g Nugátového krému s oříšky
- 250g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 200 ml mléka
Postup Bábovka s nugátovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh.
Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém.
Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh.
Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme.
Formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.