Bábovka Albert

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
3 vejce
150 g cukru krupice
60 ml oleje
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
náplň:
500 g měkkého tvarohu
2 žloutky
4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
100-150 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem.

  2. Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny.

  3. Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme.

  4. Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

  5. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme.

  6. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!