Bábovka Albert
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 60 ml oleje
- 100 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 žloutky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 100-150 ml mléka
Postup Bábovka Albert
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh rozmícháme vidličkou se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem.
Celá vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny.
Přidáme olej, mléko a vařečkou promícháme.
Po částech vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme trochu těsta a na ně menší polovinu tvarohu. Přikryjeme další částí těsta a na ně zbytek tvarohu. Zbývajícím těstem tvaroh překryjeme.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.