Arkas

Recepty, Moučníky

Suroviny

Převedeno do našeho věku se dá recespisovat takto:
1 l 3,2 % mléka
2 PL 33% smetany
šťáva z 1 citronu
štipka šafránu
1 PL cukru
růžový likér (několik pánských hrstí okvětních listů růže, natrhaných dámskou ručkou svaříme s cukrem a po vychladnutí zalijeme vodkou či lihem. Necháme ustát několik málo týdnů a přes klůcek scedíme do lahvinky. Konzumujeme ku radosti hlavinky.)

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu do mléka třeba přidat, vzhledem k faktu, že ani plnotučné“ mléko nemůžeme označit jako plné mléko, třeba ho vylepšit. Nalijeme do kastrolu, vmícháme cukr a zahříváním přivedeme mléko ku pozvednutí se. Pozor, ať nám neuteče.

  2. Když nám mléko začne pod bdělým pohledem růst a hlavičku z kastrola vystrkovat, stáhneme z plotny a zatrhneme mu další zamýšlené lumpárny šťávou citronu nebo lžicí octa. Necháme vystydnout. Poté přes klůcek přecedíme, necháme mírně oschnout.

  3. Přeložíme na talířek k tomu určený a přelijeme růžovým likérem. Konzumujeme dezertní vidličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy