Alpské pirohy
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- asi 300 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 10 g droždí (sušené)
- 50 ml řepkového oleje
- 200 ml vlažné vody
- mouka na propracování
- Náplň:
- 2 pikantní klobásy
- 1 velká cibule
- 1 pórek
- olej
- sůl a pepř podle potřeby
Postup Alpské pirohy
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
Z uvedených surovin zaděláme těsto, dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky, čím déle těsto hněteme, tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky, které rozválíme dokulata. Kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem a na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme.
Potřeme vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. dozlatova.