Alpské pirohy

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
asi 300 g hladké mouky
1 lžička soli
10 g droždí (sušené)
50 ml řepkového oleje
200 ml vlažné vody
mouka na propracování
Náplň:
2 pikantní klobásy
1 velká cibule
1 pórek
olej
sůl a pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

  2. Z uvedených surovin zaděláme těsto, dobře propracujeme a zbytečně nepřidáváme moc mouky, čím déle těsto hněteme, tím lepší bude a přestane se lepit. Necháme vykynout, pak rozdělíme na stejně velké bochánky, které rozválíme dokulata. Kolem dokola je potřeme rozšlehaným vejcem a na jednu polovinu poklademe náplň, těsto přeložíme a okraje přehneme a přimáčkneme.

  3. Potřeme vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 st. dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!