Albertova roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- jeden a půl balíčku sušenek Albertek
- 200 ml mléka
- 3 zarovnané polévkové lžíce krupičky
- 1 máslo
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 1 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
- polévková lžíce kakaa
Postup Albertova roláda
Postup přípravy receptu
-
Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout.
Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou krupicovou kaši bez svrchního škraloupu (ten vyhoďte) a pomocí mixeru vymícháme v jednolitou, hladkou hmotu.
Pak přidáme po kouscích máslo a vyšleháme (trvá to docela dlouho) hladký krém. Že v něm budou vidět zrníčka krupice, to nevadí.
Polovinu krému obarvíme kakaem.
Sušenky lepíme za sebou vždy na střídačku bílým a hnědým krémem, nakonec oplácáme vzniklý válec libovolnou barvou krému ze stran a zabalíme jej do alobalu.
Necháme do druhého dne zatuhnout a nasáknout v ledničce. Hotovou roládu krájíme šikmo (cca 45°), aby vynikl proužkovaný vzorek.