Albertova roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

jeden a půl balíčku sušenek Albertek
200 ml mléka
3 zarovnané polévkové lžíce krupičky
1 máslo
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru
polévková lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Z 200 ml mléka a 3 lžic krupičky uvaříme tuhou, neslazenou kaši bez žmolků a necháme ji vychladnout.

  2. Moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky smícháme, přidáme vychladlou krupicovou kaši bez svrchního škraloupu (ten vyhoďte) a pomocí mixeru vymícháme v jednolitou, hladkou hmotu.

  3. Pak přidáme po kouscích máslo a vyšleháme (trvá to docela dlouho) hladký krém. Že v něm budou vidět zrníčka krupice, to nevadí.

  4. Polovinu krému obarvíme kakaem.

  5. Sušenky lepíme za sebou vždy na střídačku bílým a hnědým krémem, nakonec oplácáme vzniklý válec libovolnou barvou krému ze stran a zabalíme jej do alobalu.

  6. Necháme do druhého dne zatuhnout a nasáknout v ledničce. Hotovou roládu krájíme šikmo (cca 45°), aby vynikl proužkovaný vzorek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!