Zapečené vepřové maso s rýží a bylinkami
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g vepřového mletého masa
- 100 g rýže parboiled
- 30 g sádla nebo oleje
- 60 g cibule
- 3 vejce
- sůl
- mletý pepř
- cca 25 g medvědího česneku nebo jiných bylinek
- trochu tuku na zapékací mísu
Postup Zapečené vepřové maso s rýží a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme, v osolené vodě uvaříme a scedíme. Spíš mírně nedovaříme. Na oleji do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého promíchávání ho orestujeme. Osolíme, opepříme a necháme trochu prochladnout. Přidáme uvařenou rýži, vejce a jemně nakrájený medvědí česnek. Smícháme dohromady a rozložíme do zapékací mísy vymazané tukem. Přikryjeme víkem, pokud nemáme pekáček s horním dílem, tak použijeme alobal.
Vložíme do předehřáté trouby a cca 40 minut pečeme. Ke konci můžeme na chvíli odkrýt, ale jen chvíli, aby se nevysušil povrch. Podáváme s vařenými nebo mačkamými bramborami s kouskem másla a třeba ještě s jablečným kompotem.