Zapečené vepřové maso s rýží a bylinkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g vepřového mletého masa
100 g rýže parboiled
30 g sádla nebo oleje
60 g cibule
3 vejce
sůl
mletý pepř
cca 25 g medvědího česneku nebo jiných bylinek
trochu tuku na zapékací mísu

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, v osolené vodě uvaříme a scedíme. Spíš mírně nedovaříme. Na oleji do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého promíchávání ho orestujeme. Osolíme, opepříme a necháme trochu prochladnout. Přidáme uvařenou rýži, vejce a jemně nakrájený medvědí česnek. Smícháme dohromady a rozložíme do zapékací mísy vymazané tukem. Přikryjeme víkem, pokud nemáme pekáček s horním dílem, tak použijeme alobal.

  2. Vložíme do předehřáté trouby a cca 40 minut pečeme. Ke konci můžeme na chvíli odkrýt, ale jen chvíli, aby se nevysušil povrch. Podáváme s vařenými nebo mačkamými bramborami s kouskem másla a třeba ještě s jablečným kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!