Zapečené těstoviny s fenyklem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g různobarevných těstovin
- 3 fenykly
- 3 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- 1 bal. směsi mražených bylinek
- 1 lžička cukru
- tuk na vymaštění
- 200 g smetany
- 100 ml mléka
- 200 g gorgonzoly nebo jiného plísňového sýra
- 2 vejce
- 1 svazek kopru
Postup Zapečené těstoviny s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Očištěný fenykl rozpůlíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka.
Cibuli a fenykl podusíme asi 5 min. na oleji. Přidáme rajčatový protlak a bylinky, osolíme, opepříme a osladíme.
Do vymaštěné nákypové formy klademe střídavě vrstvu zeleniny a těstovin.
V rozehřátém mléce a smetaně rozpustíme sýr. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky rozšleháme v mléce. Polovinu směsi nalijeme na pokrm a pečeme 15 min. v troubě předehřáté na 200 °C.
Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se sekaným koprem vmícháme do zbylých žloutků, navršíme na pokrm a zapékáme dalších 15 min.