Zapečené šťavnaté kuřecí maso

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích řízků
sterilované žampiony
100 g slaniny
1 velká cibule
200 g blaťáckého zlata nebo jiného sýru
3 dcl kuřecího vývaru
grilovací koření podle chuti
sladká červená paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky si nakrájíme na plátky, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Vložíme je do pekáčku a navršíme na ně žampiony, pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr a posypeme paprikou. Celé zalijeme vývarem do výše masa.

  2. Přikryjeme alobalem a vložíme do rozpálené trouby na 200C. Přibližně po 15 minutách opatrně sejmeme alobal a pokud je již maso měkké, necháme již odkryté péct ještě dalších 15 minut.

  3. Nakonec zapneme na chvilku gril a opečeme svrchu sýr. V pekáčku je hodně šťávy, takže maso je krásně šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!