Zapečené plněné žampiony se smetanovou omáčkou

Recepty, Houby

Suroviny

8 větších žampionů
100 g Gorgonzoly nebo Nivy
8 tenkých plátků uzené slaniny
100 ml smetany ke šlehání
lžička růžového pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.

  2. Sýr rozdělíme na 8 kousků, naplníme jimi hlavičky hub a překryjeme vždy jedním plátkem slaniny.

  3. Nožičky žampionů nakrájíme na plátky, přidáme k naplněným houbám, podlijeme smetanou a přidáme růžový pepř. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15-20 minut. Omáčku můžeme podle chuti dosolit, ale raději až úplně nakonec, sýr i slanina jsou dost slané. Podáváme s pečivem nebo i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!