Zapečené mističky s rybou, vejcem a špenátem

Recepty, Ryby

Suroviny

baby špenát
treska
vejce
crème fraîche
česnek
pažitka
sůl
čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
citronový pepř
trošku olivového oleje
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rybku pokapeme citronem, okořeníme citronovým pepřem, nakrájíme na proužky a na trošce olivového oleje proženeme po pánvi.

  2. Špenát spaříme horkou vodou, zapékací mističky vymažeme máslem a spařený špenát uložíme na jejich dno. Zlehka osolíme a přidáme na plátky nakrájený česnek.

  3. Crème fraîche smícháme se šťávou z citronu, osolíme a opepříme dle chuti. Na špenát uložíme proužky ryby a na ty dáme 1PL ochuceného crème fraîche. Zasypeme pažitkou.

  4. Do skoro plných mističek opatrně vyklepneme 1-2 vejce (dle velikosti mističek, i vajec), mírně osolíme a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Servírujeme posypané pažitkou a čerstvě namletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!