Zapečené lososové lasagne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g lososových filetů bez kůže
500 g lasagnových plátů
1 plechovka sterilovaných rajčat
1 větší cibule
0,5 l mléka
100 ml oleje
200 g másla
200 g Mozarella
70 g hladké mouky
bazalka
oregáno
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si lasagne dle návodu na sáčku

  2. Připravíme si dvě omáčky: První omáčku – tomatovou, připravíme tak,že si na oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibulku, zalijeme ji drcenými rajčaty,ochutíme solí, pepřem bazalkou a povaříme krátce. Druhou omáčku - bešamelovou, připravíme tak, že máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Mícháme, asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Pak do jíšky po částech přiléváme mléko a metlou rozšleháváme do hladka/dáváme pozor na žmolky/a necháme provařit do zhoustnutí. Omáčku pak ochutíme solí, bílým pepřem a oregánem.

  3. Připravíme si pekáček, ve kterém budeme lasagne připravovat. Vymažeme ho olejem, vysypeme mouku a začneme skládat jednotlivé vrstvy.

  4. Nejprve dáme tomatovou omáčku s pokrájeným lososem na drobounké kousky, pak vložíme plátek lasagní, pak omáčku s bešamelem a takto vše opakujeme, až do naplnění zapékací misky nebo pekáčku. Vrstva na propékání by neměla být vyšší jak 10 cm, neboť se pak špatně propéká.

  5. Na horní vrstvu použijeme pak jak tomatovou, tak i světlou, bešamelovou omáčku a vše posypeme nastrouhanou mozarellou.

  6. Zapékáme v troubě asi 30 minut na 180 stupňů, zdobíme petrželkou, rajčátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!