Zapečené kuřecí pod dýňovo-bramborovou kaší
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 4-5 rajčátek
- 2 cibule
- 150 g bílého jogurtu
- sůl
- Na marinádu:
- 3 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžičku sladké uzené papriky
- 2 lžičky Harissy
- 1 lžičku kurkumy
- citronový pepř
- 1/2 nakrájené chilli papričky
- trochu chilli pálivé omáčky
- Na kaši:
- 250g brambor
- 250 g Hokkaido dýně
- 50 g másla
- 1/4 hrnku teplého mléka
Postup Zapečené kuřecí pod dýňovo-bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso dáme do marinády, promícháme a necháme asi dvě hodiny odležet.
Dýni a brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme přidáme máslo, mléko a ušleháme hladkou kaši.
Odležené maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Opečené maso osolíme, přidáme nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli, promícháme.
Do zapékací mísy dáme opečené maso, pokapeme bílým jogurtem. Nakonec rozetřeme kaši a dáme do vyhřáté trouby na 190°C a necháme zapéct 15-20 min.