Zapečené kedlubny s pórkem a mozzarellou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 velké pórky
- 4 velká rajčata
- 2 kedlubny
- 125 g Mozzarelly
- sůl
- pepř
- 125 ml smetany
- 1/8 l mléka
- 100 g strouhaného tvrdého sýru
- 2 lžíce másla
Postup Zapečené kedlubny s pórkem a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka, kedlubnu očistíme a taktéž nakrájíme kolečka, mozzarellu pokrájíme na kostičky.
Formu vymažeme máslem, ve střídavých vrstvách poklademe kedlubny, rajčata a pórek, osolíme, opepříme, posypeme mozzarellou.
Zalijeme mlékem se smetanou, zasypeme sýrem a poklademe kousky másla.
Pečeme asi 40 minut na 160°C.