Zapečené gnocchi se sýrem a špenátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g bramborových noků
300 g mraženého listového špenátu
100 g Nivy
70 g balkánského sýra
1 Hermelín
150 ml smetany
3 stroužky česneku
hrst sušených rajčat
6 keříkových rajčat
pepř
chilli koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Noky uvaříme podle návodu. Ke konci přidáme špenát, aby se rozmrazil. Až budou noky hotové, spolu se špenátem je scedíme.

  2. Mezitím nastrouháme sýry na hrubém struhadle. Hermelín jde těžce, stačí ho pokrájet na kostičky. Česnek nastrouháme na jemno a přidáme k sýrům. Hotové noky se špenátem dobře promícháme se směsí sýrů. Přidáme smetanu, sušená rajčata a koření. Nakonec povrch poklademe pokrájenými rajčaty.

  3. Vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů asi na 25 minutek. Povrch bude lehce zlatavý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!