Zapečené filé s paprikou

Recepty, Ryby

Suroviny

6 paprik
2 cibule
10 lžic másla
2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
4 lžičky hladké mouky
1/2 l mléka
200 g taveného smetanového sýra
2 lžíce strouhaného ementálu
špetka strouhaného muškátového oříšku
4 lžíce citrónové šťávy
600 g rybího filé
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Papriky zbavíme jader, propláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s paprikou 10 minut podusíme. Poprášíme sladkou paprikou.

  2. Zbytek másla rozpustíme na druhé pánvi, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme ji trochu vychladnout a pak za stálého prošlehávání metlou přilijeme mléko.

  3. Povaříme asi 15 minut.

  4. Přimícháme smetanový sýr a strouhaný ementál, zahřejeme a 5 minut vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a dvěma lžícemi cit. šťávy.

  5. Rybí filé opláchneme, osušíme, potřeme zbylou cit. šťávou, osolíme a opepříme.

  6. Menší formu vymažeme tukem a na dno poklademe proužky papriky s cibulí. Na směs rozložíme rybu a přelijeme sýrovou omáčkou.

  7. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 160 stupňů. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!