Zapečené filé s paprikou
Recepty, RybySuroviny
- 6 paprik
- 2 cibule
- 10 lžic másla
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
- 4 lžičky hladké mouky
- 1/2 l mléka
- 200 g taveného smetanového sýra
- 2 lžíce strouhaného ementálu
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 600 g rybího filé
- tuk na vymazání formy
Postup Zapečené filé s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Papriky zbavíme jader, propláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s paprikou 10 minut podusíme. Poprášíme sladkou paprikou.
Zbytek másla rozpustíme na druhé pánvi, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme ji trochu vychladnout a pak za stálého prošlehávání metlou přilijeme mléko.
Povaříme asi 15 minut.
Přimícháme smetanový sýr a strouhaný ementál, zahřejeme a 5 minut vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a dvěma lžícemi cit. šťávy.
Rybí filé opláchneme, osušíme, potřeme zbylou cit. šťávou, osolíme a opepříme.
Menší formu vymažeme tukem a na dno poklademe proužky papriky s cibulí. Na směs rozložíme rybu a přelijeme sýrovou omáčkou.
Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 160 stupňů. Podáváme s brambory.