Žampionovo-kuřecí omeleta
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100-150 g kuřecí prsa
- 3 žampiony
- 1 zelená paprika
- 3 vejce
- jarní cibulka
- cherry rajčátka
- koření na kuře
- olej
- strouhaný sýr
- sůl
- pepř
Postup Žampionovo-kuřecí omeleta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nakrájíme maso na malé kousky. Okořeníme, osolíme, zakápneme lžíci oleje a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme zeleninu na kousky, žampiony a rajčátka na plátky. Vejce rozšleháme a přiměřeně osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme cibulku, papriku a žampiony. Chvíli společně restujeme. Část žampionu odebereme a na pánev vlijeme vejce.
Po zalití uložíme plátky žampionu, rajčátka a posypeme zelenou natí z cibulky. Pečeme pod poklicí pomalu bez míchání. Horkou omeletu posypeme sýrem.