Zamilovaná Panzanella s kapary
Recepty, SalátySuroviny
- 1-2 měkká, dobře uzrálá rajčata
- čerstvou petrželovou nať
- 1 malou cibuli (ideálně červenou)
- hrst drobných poupat kapary ve slaném nálevu
- špetka soli
- trochu čerstvě mletého pepře
- Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce vinného octa
- stroužek česneku
- Na srdíčkové krutony:
- 3 plátky toastového chleba (klidně i tmavého)
- cca 2 lžíce olivového oleje
Postup Zamilovaná Panzanella s kapary
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony. Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek se mi vešla 4, ale příště bych asi udělala menší, líp by se to pak se salátem míchalo).
Každé srdíčko z obou stran lehce natřeme olivovým olejem a dáme opéct (na pánvičce, v troubě), já použila toustovač s grilovacími plochami. Opečeme dozlatova.
Do mísy nakrájíme omytá rajčata, přidáme pár koleček cibule a nasekanou petrželovou nať (případně i ředkvičky, okurku na tenké půlměsíčky, co máte rádi).
Z olivového oleje, vinného octa a rozetřeného česneku ušleháme zálivku a přidáme k zelenině. Dobře promícháme, můžeme podle chuti lehce dosolit nebo opepřit a naložíme na talíř.
Na talíři k salátu můžeme přidat trochu kapary (předem raději opláchněte, pokud byly ve slaném nálevu) a srdíčkové krutony.