Výtažek z králičího masa (domácí masox z králíka)

Recepty, Ostatní

Suroviny

celý králík
kořenová zelenina
cibule
bobkový list
5 celých pepřů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme velice mírně (táhneme), vznikající pěnu odebíráme pryč.

  2. Na 2 kg masa se přidává lžíce soli. Po 2 hodinách varu přidáme cibuli, mrkev, půl celeru, petržel i pastiňák, koření a dál povaříme.

  3. Scedíme a maso, které je rozvařené, vylisujeme a šťávu přidáme do vývaru. Znovu vaříme, až vývar zhoustne jako sirup.

  4. Můžeme obarvit kulérem nebo na hnědo opraženou cibulí - pokud bych toužila po barvě, vařila bych ve vývaru omytou cibuli i se slupkou, dává nádhernou barvu. Zhoustlý vývar uložíme ve sklínkách v chladnu a ochucujeme jím různé polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!