Výtažek z králičího masa (domácí masox z králíka)
Recepty, OstatníPostup Výtažek z králičího masa (domácí masox z králíka)
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme velice mírně (táhneme), vznikající pěnu odebíráme pryč.
Na 2 kg masa se přidává lžíce soli. Po 2 hodinách varu přidáme cibuli, mrkev, půl celeru, petržel i pastiňák, koření a dál povaříme.
Scedíme a maso, které je rozvařené, vylisujeme a šťávu přidáme do vývaru. Znovu vaříme, až vývar zhoustne jako sirup.
Můžeme obarvit kulérem nebo na hnědo opraženou cibulí - pokud bych toužila po barvě, vařila bych ve vývaru omytou cibuli i se slupkou, dává nádhernou barvu. Zhoustlý vývar uložíme ve sklínkách v chladnu a ochucujeme jím různé polévky.