Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g cukru
- 1 prášek do perníku
- 1 skořicový cukr
- 1 KL perníkového koření
- 150 g brusinek
- 2-3 PL rumu nebo rumové tresti
- 100 g nastrouhaných ořechů
- 1,5 sáčku karamelového pudingu
- 2 PL dobrého kakaa
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 2-3 lžíce medu
- Na krém:
- 250 g Mascarpone
- 1 jogurtový puding bez vaření
- 2 KL kávy Nescafé
Postup Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky, cukr, skořicový cukr, prášek do perníku, nastrouhané ořechy a perníkové koření, promícháme a pak k této sypké směsi přidáme tekutou směs z oleje, mléka, vajec, medu a sušených brusinek, namočených v rumu.
Vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 35 minut v předem vyhřáté troubě.
Ušleháme ve šlehači Mascarpone s jogurtovým pudingem bez vaření, přidáme 1 ČL kávy bez kofeinu a upečený perník potřeme tímto krémem, posypeme oříšky a dáme do chladu.