Vláčný, karamelovo-kakaový perník s ořechy a brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
180 g cukru
1 prášek do perníku
1 skořicový cukr
1 KL perníkového koření
150 g brusinek
2-3 PL rumu nebo rumové tresti
100 g nastrouhaných ořechů
1,5 sáčku karamelového pudingu
2 PL dobrého kakaa
200 ml oleje
200 ml mléka
2 vejce
2-3 lžíce medu
Na krém:
250 g Mascarpone
1 jogurtový puding bez vaření
2 KL kávy Nescafé

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky, cukr, skořicový cukr, prášek do perníku, nastrouhané ořechy a perníkové koření, promícháme a pak k této sypké směsi přidáme tekutou směs z oleje, mléka, vajec, medu a sušených brusinek, namočených v rumu.

  2. Vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 35 minut v předem vyhřáté troubě.

  3. Ušleháme ve šlehači Mascarpone s jogurtovým pudingem bez vaření, přidáme 1 ČL kávy bez kofeinu a upečený perník potřeme tímto krémem, posypeme oříšky a dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!