Vegan salát (i pro nevegany)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- tempeth
- dýně Hokaido
- červené zelí
- salát polníček
- hrstka vlašských ořechů
- chia semínka
- olivový olej
- sojová omáčka
- balzamikový ocet
- Na zálivku:
- mořská sůl
- pepř
- med
- olivový olej
Postup Vegan salát (i pro nevegany)
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájíme na malé kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut při 180 °C.
Tempeth pár hodin před přípravou nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z olivového oleje a sojové omáčky. Poté osmažíme a na papírové utěrce necháme osušit.
V míse si smícháme drobně nasekané červené zelí, natrhaný salát polníček, hrst vlašských ořechů, chia semínka, vychladlou pečenou dýni a tempeth.
Zálivka: olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř a med (můžeme nahradit cukrem).