Vegan salát (i pro nevegany)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

tempeth
dýně Hokaido
červené zelí
salát polníček
hrstka vlašských ořechů
chia semínka
olivový olej
sojová omáčka
balzamikový ocet
Na zálivku:
mořská sůl
pepř
med
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na malé kostičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut při 180 °C.

  2. Tempeth pár hodin před přípravou nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z olivového oleje a sojové omáčky. Poté osmažíme a na papírové utěrce necháme osušit.

  3. V míse si smícháme drobně nasekané červené zelí, natrhaný salát polníček, hrst vlašských ořechů, chia semínka, vychladlou pečenou dýni a tempeth.

  4. Zálivka: olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř a med (můžeme nahradit cukrem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!