Tvarohové šátečky ze zakysanky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g špaldové mouky hladké
200 g zakysaná smetana
100 g rostlinného tuku (Alsan)
1 vejce
náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový pudink (prášek)
15 g vanilkové fruktosy
1 bílek
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou.

  2. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hod odpočinout v potravinové fólii.

  3. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5 cm silnou placku a rozdělíme na 20 čtverečků.

  4. Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a bílkem. Nesmíme dlouho a rychle šlehat, jinak nám bude náplň příliš téct.

  5. Doprostřed každého čtverečku dáme náplň, spojíme rohy.

  6. Potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papíře při 175°C 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým třtinovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!