Tvarohové šátečky ze zakysanky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g špaldové mouky hladké
- 200 g zakysaná smetana
- 100 g rostlinného tuku (Alsan)
- 1 vejce
- náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 15 g vanilkové fruktosy
- 1 bílek
- 1 žloutek na potření
Postup Tvarohové šátečky ze zakysanky
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou.
Vypracujeme těsto, které necháme 1 hod odpočinout v potravinové fólii.
Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5 cm silnou placku a rozdělíme na 20 čtverečků.
Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a bílkem. Nesmíme dlouho a rychle šlehat, jinak nám bude náplň příliš téct.
Doprostřed každého čtverečku dáme náplň, spojíme rohy.
Potřeme žloutkem a pečeme na pečícím papíře při 175°C 20 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým třtinovým cukrem.