Tvarohové raffaello
Recepty, CukrovíSuroviny
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce
- 400 g kokosu (strouhaný nebo mletý)
- 200 g mletých mandlí
- 1 salko
- 2 lžičky vanilkové pasty
- bílá čokoláda (cca 300 g)
- strouhaný kokos (cca 100 g)
- drcené vánoční oplatky (2 balení, cca 100 g)
Postup Tvarohové raffaello
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme ve větší míse, přikryjeme fólií a necháme alespoň několik hodin v lednici (já nechávám přes noc). Kokos nasaje tekutiny a těsto bude krásně pevné a dobře tvarovatelné.
Druhý den tvaruji kuličky po 15 g. Nechám 1-2 hod. v lednici. Poté kuličku napíchnu na špejli, celou namočím v bílé čokoládě, oklepu, aby nebylo čokolády zbytečně moc a obalím ve směsi kokosu a oplatek.
Kvůli tvarohu neskladuji v lednici, ale dávám do vzduchotěsné dózy do mrazáku a vždy vyndám pár kuliček, když je potřeba. V lednici bych nenechala déle ne 4-5 dní.