Tvarohové kostky s ananasem

Recepty, Moučníky

Suroviny

800 g listového těsta
1 vejce na potření
Náplň:
2 balíčky želatinových plátků
1 ananasový kompot
500 g měkkého tvarohu
8 lžic moučkového cukru
400 g zakysané smetany
2 smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta vypracujeme na válu dva pláty, přeneste je na velký plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem.

  2. Pečeme v troubě na 180°C asi 15 min.

  3. Želatinu namočíme do 150ml šťávy z kompotu, necháme naboptnat a poté ji na mírném ohni necháme rozpustit. Nesmí se vařit.

  4. V míse vymícháme tvaroh s cukrem a poté lehce vmícháme zakysanou smetanu a okapaný ananas.

  5. Zvlášť ušleháme smetanu, většinu šlehačky vmícháme do tvarohového základu a malou část do vlažné rozvařené želatiny. Rychle ji vyšleháme a jakmile začne hmota tuhnout, zamícháme také do tvarohového základu s ovocem.

  6. Veškerou hmotu rozetřeme ve vysoké vrstvě na jeden z upečených a vychladlých plátů, uhladíme ji a přiklopíme druhý plát. Mírně stlačíme a necháme ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!