Topinambury zapečené s květákem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 většího květáku
topinambury ve stejném objemu jako květák
2 vejce
2 bílky
trochu mléka nebo smetany
50 g strouhaného sýra typu parmezán
sůl
mletý pepř
kousek másla
2 lžíce strouhanky na vymazání a vysypání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Dostala jsem topinambury, částečně jsem se inspirovala recepty z internetu, částečně jsem improvizovala. Topinambury jsem uvařila do poloměkka, oloupala, nakrájela na silnější plátky. S květákem jsem naložila podobně, bez loupání!

  2. Do vymazané a vysypané zapékací nádoby jsem dala polovinu topinamburů, posypala čtvrtinou sýra, potom všechen květák, osolila, opepřila, opět čtvrtinu sýra, zbytek topinambur.

  3. Zapékala jsem asi čtvrt hodiny ve vyhřáté troubě.

  4. Potom jsem to zalila vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli, posypala zbytkem sýra a dopekla dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!