Topinambury zapečené s květákem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 většího květáku
- topinambury ve stejném objemu jako květák
- 2 vejce
- 2 bílky
- trochu mléka nebo smetany
- 50 g strouhaného sýra typu parmezán
- sůl
- mletý pepř
- kousek másla
- 2 lžíce strouhanky na vymazání a vysypání pekáčku
Postup Topinambury zapečené s květákem
Postup přípravy receptu
-
Dostala jsem topinambury, částečně jsem se inspirovala recepty z internetu, částečně jsem improvizovala. Topinambury jsem uvařila do poloměkka, oloupala, nakrájela na silnější plátky. S květákem jsem naložila podobně, bez loupání!
Do vymazané a vysypané zapékací nádoby jsem dala polovinu topinamburů, posypala čtvrtinou sýra, potom všechen květák, osolila, opepřila, opět čtvrtinu sýra, zbytek topinambur.
Zapékala jsem asi čtvrt hodiny ve vyhřáté troubě.
Potom jsem to zalila vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli, posypala zbytkem sýra a dopekla dozlatova.