Toast s chřestem, kuřecím plátkem a pošírovaným vejcem

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 plátky celozrnného toastového chleba
1 kuřecí prso
4 vejce
12 ks zeleného chřestu
olej
plátek másla
3 lžíce octa
1 litr vody
čerstvě mletý pepř
zálivka:
1 lžíce dijonské hořčice
5 lžic oleje (olivový, slunečnicový)
1 lžička medu

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem).

  2. Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti (použila jsem Country koření). Maso odložíme stranou a na výpeku orestujeme krátce chřest. Maso prořízneme na čtyři tenčí plátky.

  3. Současně dáme do menšího hrnce vařit vodu s octem, jakmile vře, uděláme lžící vodní vír, do kterého opatrně vlijeme z hrníčku vajíčko a 1-2 minuty povaříme. Opakujeme postupně se všemi vejci.

  4. Na zálivku protřepeme ve sklenici s víčkem hořčici, med a olej.

  5. Na talíř vrstvíme postupně opečený toast, plátek masa, 3 výhonky chřestu a vejce. Lehce přelijeme zálivkou a okořeníme čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!