Toast s chřestem, kuřecím plátkem a pošírovaným vejcem
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 plátky celozrnného toastového chleba
- 1 kuřecí prso
- 4 vejce
- 12 ks zeleného chřestu
- olej
- plátek másla
- 3 lžíce octa
- 1 litr vody
- čerstvě mletý pepř
- zálivka:
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 5 lžic oleje (olivový, slunečnicový)
- 1 lžička medu
Postup Toast s chřestem, kuřecím plátkem a pošírovaným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem).
Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti (použila jsem Country koření). Maso odložíme stranou a na výpeku orestujeme krátce chřest. Maso prořízneme na čtyři tenčí plátky.
Současně dáme do menšího hrnce vařit vodu s octem, jakmile vře, uděláme lžící vodní vír, do kterého opatrně vlijeme z hrníčku vajíčko a 1-2 minuty povaříme. Opakujeme postupně se všemi vejci.
Na zálivku protřepeme ve sklenici s víčkem hořčici, med a olej.
Na talíř vrstvíme postupně opečený toast, plátek masa, 3 výhonky chřestu a vejce. Lehce přelijeme zálivkou a okořeníme čerstvě mletým pepřem.