Termixový motaný kynutý věnec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladká mouka
- 25 g droždí
- 1 ks vejce
- 1 žloutek
- 100 ml mléka
- 70 g másla
- 60 g cukru moučka
- špetka soli
- Náplň:
- 90g vanilkový termix - kupovaný
- skořice dle chuti
- 2 lžičky vanilkového pudinku Créme Olé
Postup Termixový motaný kynutý věnec
Postup přípravy receptu
-
Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě.
Následně jsem si připravila náplň. Smíchala jsem termix s pudinkem od Dr. Oetker a skořicí a nechala v misce.
Nastrouhala jsem si povolené máslo při pokojové teplotě a nechala na talířku.
Do misky jsem prosila mouku, cukr, špetku soli, nastrouhané máslo a směs promíchala.
Do sypké směsi jsem poté přidala vejce, další část mléka a vzešlý kvásek.
Zpracovávala jsem těsto vařečkou ale poté jsem těsto dalá na vál a ručně jej hnětla do jemné konzistence.
Těsto jsem vrátila zpět do misky a nechala kynout 2 hodiny.
Rozehřála jsem si troubu na 180 °C.
Těsto jsem válečkem uválela na plát, který jsem potřela krémem z termixů.
Plát jsem zabalila jako roládu. Vzniklou roládu jsem opatrně pomoučeným nožem rozkrojila napůl podélně, ale na cípu těsto nechala v celku.
Vznikla mi šála s dvěma cípy, které jsem přes sebe zamotala a poté zamotané cípy otočila do věnce.
Věnec jsem položila na plech vyložený pečícím papírem a pomašlovala žloutkem.
Věnec se mi zdál měkký a slily se mi cípy dohromady:(.
Pekla jsem jej 40 minut na 180 °C.