Taťkův borůvkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 60 g tuku
- 150 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- 1/4 balíčku kypřícího prášku
- 250 g borůvek
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
- Drobenka:
- 40 g tuku
- 40 g moučkového cukru
- 60 g hrubé mouky
- vanilkový cukr
Postup Taťkův borůvkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, vmícháme žloutky a ušleháme v lehkou pěnu. Těsto zředíme mlékem a vmícháme polovinu prosáté mouky.
Z bílků ušleháme sníh, přisypeme zbytek cukru, ušleháme dohusta a vmícháme do těsta současně se zbylou moukou prosátou s kypřícím práškem.
Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy, povrch uhladíme, aby těsto u okrajů bylo o málo vyšší než uprostřed. Poklademe okapanými borůvkami a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.