Taťkův borůvkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

60 g tuku
150 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 vejce
4 lžíce mléka
1/4 balíčku kypřícího prášku
250 g borůvek
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Drobenka:
40 g tuku
40 g moučkového cukru
60 g hrubé mouky
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, vmícháme žloutky a ušleháme v lehkou pěnu. Těsto zředíme mlékem a vmícháme polovinu prosáté mouky.

  2. Z bílků ušleháme sníh, přisypeme zbytek cukru, ušleháme dohusta a vmícháme do těsta současně se zbylou moukou prosátou s kypřícím práškem.

  3. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy, povrch uhladíme, aby těsto u okrajů bylo o málo vyšší než uprostřed. Poklademe okapanými borůvkami a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!