Studentské rizoto
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 3 sáčky rýže
- 1 cibule
- 30 dkg točeného salámu
- 1 hrnek mražené kukuřice
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1/2 hrnku sterilované kapie
- 1 stroužek česneku
- olej
- polévkové koření (Harmonia, Podravka aj.)
- sůl
- tvrdý sýr
Postup Studentské rizoto
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).
Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu na troše oleje.
Jakmile je osmaženo, přidáme kukuřici a hrášek, plátky česneku, 2 lžíce vody, podle chuti koření (cca 1 polévková lžíce), přikryjeme a krátce za občasného zamíchání podusíme.
Jakmile je hrášek a kukuřice měkká, přidáme sterilovanou kapii, prohřejeme, vsypeme rýži a promícháme.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Ozdobíme zeleninou, kečupem.