Studentské rizoto

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 sáčky rýže
1 cibule
30 dkg točeného salámu
1 hrnek mražené kukuřice
1 hrnek mraženého hrášku
1/2 hrnku sterilované kapie
1 stroužek česneku
olej
polévkové koření (Harmonia, Podravka aj.)
sůl
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).

  2. Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu na troše oleje.

  3. Jakmile je osmaženo, přidáme kukuřici a hrášek, plátky česneku, 2 lžíce vody, podle chuti koření (cca 1 polévková lžíce), přikryjeme a krátce za občasného zamíchání podusíme.

  4. Jakmile je hrášek a kukuřice měkká, přidáme sterilovanou kapii, prohřejeme, vsypeme rýži a promícháme.

  5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Ozdobíme zeleninou, kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!