Špízová omajda
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3ks zbylých špízů: kousky masa, lusky paprik, cibule, ostrá klobása
- Příprava omáčky: cibule, 3 sladkokyselé okurky, l žíce sádla, dochucovadlo, trochu PH mouky, 1 lžíce hořčice, (případně pepř, chili)
- Špízy byly upraveny tradičním způsobem.
- Maso napíchané na špejle namarinované použitým grilovacím kožením + gyrost koření,PL wolčestru, 2 PL sojové omáčky,3 PL dobrého oleje.
- Střídavě napícháno na omaštěné špejle s velkými kusy červ.a žlutými lusky papriky, čtvrtkami cibule,kusy ostré dobré maďarské paprikové klobásy.
Postup Špízová omajda
Postup přípravy receptu
-
Na sádle spěníme nakrájenou cibulku.
Vložíme suroviny stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku.
Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici.
Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme (já Harmonií chuti).
Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami i bamborami. Kdo jak rád.