Špecle-jemné přílohové noky
Recepty, PřílohySuroviny
- 400 ml polohrubé mouky (promíchané s)
- 1/4 sáčku prášku do pečiva
- 155 ml 30% smetany ke šlehání nebo neslazeného kondenzovaného mléka
- 1 vejce
- 3 pl nasekaných čerstvých bylinek petržel pažitka rozmarýn
- 1/2 kl soli
Postup Špecle-jemné přílohové noky
Postup přípravy receptu
-
Ve větší nádobě si ušleháme smetanu s vejcem, osolíme a postupně během šlehání přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Přidáme bylinky, promícháme a necháme 10-20 minut odpočinout.
Do osolené, vařící vody polévkovou lžící tvarujeme větší noky, které po vynoření necháme na slabém plameni ještě 2 minuty povařit. Poté scedíme.
Pokud chceme mít drobnější tvar, můžeme protlačit přes síto na noky.
Používáme jako přílohu všude tam, kde je vhodná rýže, různé těstoviny, nebo knedlíky.