Špecle-jemné přílohové noky

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 ml polohrubé mouky (promíchané s)
1/4 sáčku prášku do pečiva
155 ml 30% smetany ke šlehání nebo neslazeného kondenzovaného mléka
1 vejce
3 pl nasekaných čerstvých bylinek petržel pažitka rozmarýn
1/2 kl soli

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší nádobě si ušleháme smetanu s vejcem, osolíme a postupně během šlehání přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Přidáme bylinky, promícháme a necháme 10-20 minut odpočinout.

  2. Do osolené, vařící vody polévkovou lžící tvarujeme větší noky, které po vynoření necháme na slabém plameni ještě 2 minuty povařit. Poté scedíme.

  3. Pokud chceme mít drobnější tvar, můžeme protlačit přes síto na noky.

  4. Používáme jako přílohu všude tam, kde je vhodná rýže, různé těstoviny, nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!