Sójová čína s mandlemi, pohankové placičky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- balení sojových kostek
- 2 velké mrkve
- pórek
- balení mandlí
- 5 stroužků česneku
- beztukový bujon Just
- malá chilli paprička
- 2 lžičky Gustinu
- 1 hrnek vody
- Pohankové placičky:
- hrnek pohankové lámanky
- hrst jemných vloček (Emco)
- 2 hrnky vody
- 1 vajíčko
- celozrnná mouka jemně mletá (dle potřeby)
- majoránka
- palička česneku
- mořská sůl
- 2 svazky jarní cibulky
Postup Sójová čína s mandlemi, pohankové placičky
Postup přípravy receptu
-
Sojové kostky s uvaříme dle návodu s kostkou bujonu.
Na kapce sezamového oleje orestujeme na plátky pokrájený česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev
Přidáme sojové kostky a pórek, chilli papričku, oloupané a spařené mandle a chvilku společně restujeme.
Podlijeme vodou a přidáme 2 lžičky bujonu Just. Dusíme asi 15 minut a zahustíme Gustinem. Na talíři dozdobíme dýňovými semínky.
Pohankovou lámanku a vločky propereme a dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody - přivedeme do varu a pod pokličkou necháme nabobtnat.
Po 20 minutách přendáme do mísy.
Přidáme rozetřený česnek, větší množství majoránky, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, mořskou sůl.
Po vychladnutí vyklepneme vajíčko a zahustíme moukou, aby se daly na oleji smažit placičky.