Sójová čína s mandlemi, pohankové placičky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

balení sojových kostek
2 velké mrkve
pórek
balení mandlí
5 stroužků česneku
beztukový bujon Just
malá chilli paprička
2 lžičky Gustinu
1 hrnek vody
Pohankové placičky:
hrnek pohankové lámanky
hrst jemných vloček (Emco)
2 hrnky vody
1 vajíčko
celozrnná mouka jemně mletá (dle potřeby)
majoránka
palička česneku
mořská sůl
2 svazky jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Sojové kostky s uvaříme dle návodu s kostkou bujonu.

  2. Na kapce sezamového oleje orestujeme na plátky pokrájený česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev

  3. Přidáme sojové kostky a pórek, chilli papričku, oloupané a spařené mandle a chvilku společně restujeme.

  4. Podlijeme vodou a přidáme 2 lžičky bujonu Just. Dusíme asi 15 minut a zahustíme Gustinem. Na talíři dozdobíme dýňovými semínky.

  5. Pohankovou lámanku a vločky propereme a dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody - přivedeme do varu a pod pokličkou necháme nabobtnat.

  6. Po 20 minutách přendáme do mísy.

  7. Přidáme rozetřený česnek, větší množství majoránky, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, mořskou sůl.

  8. Po vychladnutí vyklepneme vajíčko a zahustíme moukou, aby se daly na oleji smažit placičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!