Semínkovo-majolkový chléb

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
50g pšeničných klíčků
20 g droždí
300-400 ml vlažného mléka
1 KL medu
50 g lněného semínka
50 slunečnicového semínka
1 KL soli
1 KL mletého kmínu
100 g majolky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek, 200 ml vlažného mléka, 1 KL medu, 20 g droždí.

  2. DO robotové mísy si dáme mouku, sůl, semínka a promícháme. Přidáme majolku a vzešlý kvásek.

  3. Zapneme robot a necháme ho vypracovat těsto. Po troškách přiléváme vlažné mléko.

  4. Těsto by nemělo být ani moc tuhé ani řídké.

  5. o vypracování necháme těsto v teple kynout.

  6. Po vykynutí si z těsta vytvoříme šišku, kterou přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

  7. Necháme ještě kynout než se nám zahřeje trouba. Než dáme plech s chlebem do trouby pomašlujeme ho vodou, nebo postříkáme rozprašovačem.

  8. Plech vložíme do trouby zahřáté na 230°C a pečeme asi 20 min.

  9. Pak stáhneme na 200° C a pečeme, až je kůrčička pěkně zlatavá.

  10. Během pečení ještě asi dvakrát chlebík postříkáme vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!