Rybářský kotlík s křupavou čepicí
Recepty, RybySuroviny
- 1000 g kapra nebo štiky případně jiných i sladkovodních ryb
- cibule
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 2 větší rajčata
- 150 g celeru
- 150 g mrkve
- hladká mouka
- mletý pepř
- 2 žloutky
- kari koření
- zelená petrželka
- bazalka
- tymián
- sůl
- olej
- listové těsto
Postup Rybářský kotlík s křupavou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar. Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky.
V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek. Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme. Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme. Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou.
Uvařenou polévku rozlijeme do misek. Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem.
Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku - žloutek plní funkci lepidla.
Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 - 20 minut.